Her i kategorien NAS Server finder du 0 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

NAS-servere & netværksharddiske
De er mere populære end nogensinde, og det er nemt at forstå. De fungerer egentligt som en delt harddisk på dit netværk, men har også mulighed for at blive tilkoblet internettet og tilgået fra eksterne placeringer.

NAS servere - også kendt som netværksharddiske - er mere populære end nogensinde før. Med en sådan server kan du gemme alt det indhold, som du har lyst til, i en privat sky. Filerne kan derefter tilgås fra alle dine computere og øvrige enheder. Det er super smart, og hvis du har eftersøgt en god NAS server, kan du med fordel tage et kig på de mange varianter, som vi har samlet i denne kategori.

Hvad bruges en NAS server til?
Der er meget få grænser for, hvad du kan bruge en NAS server til. Du kan først og fremmest smide  filer fra din computer op og dermed altid have en back-up klar, hvis der bliver brug for det.

Derudover er en NAS server yderst smart at have, såfremt du til dagligt benytter flere forskellige computere i hjemmet. Det skyldes, at du dermed kan have alle filerne liggende på samme server, og dernæst finde dem uanset hvilke af dine maskiner, du bruger. Der er dog mange flere fordele end blot disse, hvilket du hurtigt selv vil opdage, når du begynder at udnytte de utallige muligheder, som en NAS server tilbyder. 

Hvilken NAS server er bedst at vælge?
De fleste NAS servere har samme funktioner og anvendelsesmuligheder, da de alle er beregnede til at lagre data som netværksharddisk. Dermed er langt størstedelene af NAS serverne på markedet brugbare, men hvis du virkelig er på jagt efter kvalitet, bør du undersøge ting som brugervenlighed, plads, simplicitet og ikke mindst hvor meget du får for pengene.

Der er rigtigt mange modeller at vælge imellem på markedet. Vi har som bekendt samlet de bedste og mest populære NAS servere i denne kategori, og hvis du falder over en bestemt variant, som virker tiltalende, kan du klikke på det pågældende produkt og tjekke de præcise specifikationer.

Blandt nogle af de mest populære og brugervenlige er Synology NAS-servere, de sælges til en rigtig god pris, og har samtidigt plads til mange harddiske. Selve login og brugerflade er lige så nemt at bruge, helt klart en anbefaling herfra. Dog har jeg ikke prøvet dem alle, og umiddelbart er alle mærkerne fra respektable udbydere.

Her har vi samlet diske fra Buffalo, D-Link, QNAP, Seagate, Synology, Western Digital og ZyXEL.

Du skal tænke lidt praktisk når du køber en netværksharddisk. Skal den have dobbelt backup? Det gøres ved at du sætter to harddiske i, og de begge synkroniserer med hinanden. Således har du dit indhold på to diske, på én gang. Dette kaldes RAID, og er en god ide at købe med mulighed for, især hvis du har følsomme eller data som ikke må gå tabt.

Nogle NAS-servere har også indbygget software der understøtter Apple TimeCapsul, det vil sige at du kan tage backup af din Mac bærbar trådløst (eller via kable alt efter dit netværk). Således behøver du aldrig at tænke manuel backup.

Der bruges hurtigt en del plads, så køb minimum en NAS med plads til 2 drev.